CULINAIRE SLAGERIJ BRABANTS
  • Home
  • Over ons
  • BBQ service & Big Green Egg
  • Dry Aged
  • Webshop
  • Joyn spaaracties
  • B2B

Als de tijd rijp is...

Bij ons draait alles om geduld, vakmanschap en pure smaak. In onze eigen rijpingskamer ontwikkelen we met zorg en passie onze dry aged rundvleesproducten. We werken rassen zoals Belgisch Wit-Blauw, Simmenthal de Bavière, Rubia Gallega, Schotse Aberdeen Angus, etc... maar selecteren altijd het beste van wat er op dat moment beschikbaar is – afhankelijk van het seizoen, de kwaliteit en de herkomst. Dit betekent dat je bij ons altijd kunt rekenen op de beste smaak, die we door het rijpingsproces nog verder verdiepen.
Picture

Drogen: een ambacht met tijd en geduld

Drogen is een eeuwenoude traditie die zijn charme nooit heeft verloren. Het proces begint met het zorgvuldig ophangen van het vlees op een koele plek, waar het zichzelf in de juiste omstandigheden langzaam ontwikkelt. Dankzij de natuurlijke ventilatie trekt de droge korst het vlees vacuüm en begint de magie: na een paar weken breken de eiwitten af, wordt het vlees heerlijk mals en komt de intensiteit van de smaak naar voren. Het water verdwijnt en micro-organismen krijgen geen kans meer om zich te ontwikkelen. Dit proces vraagt om vakkennis en geduld, en kan 4 tot 5 weken duren – maar het resultaat? Een smaakbeleving die elke vleesliefhebber weet te bekoren.
Afbeelding
Met de opkomst van moderne koelcellen werd deze traditionele methode langzamerhand vervangen, maar in onze slagerij hebben we de draad weer opgepikt. Dankzij de ervaring van Jelle en onze speciaal gebouwde rijpingscel, brengen we het authentieke drogen weer tot leven.
Brabants Natuurvlees
​KBO 808067804
Website by Valkiers Marketing
  • Home
  • Over ons
  • BBQ service & Big Green Egg
  • Dry Aged
  • Webshop
  • Joyn spaaracties
  • B2B